angolfrancianyelvtanarzuglo3

Angol és Francia Nyelvtanulás Zuglóban

Távoktatás messengeren vagy Skype-on!
2019 óta bevált online tanórák!

angolfrancianyelvtanarzuglo2

Referenciák 

"az órákon egyáltalan nem voltam stresszes, nem féltem angolul megszólalni"

Én Katihoz középfokú angol nyelvvizsga felkészítésre jártam, heti 1x 1órát. Az órákon egyáltalan nem voltam stresszes, nem féltem angolul megszólalni, nem feszengtem, ami számomra nagyon fontos. Nekem a tempó néha kicsit gyors volt, de szorított minket az idő, és utólag örülök, hogy minden témát sikerült átbeszélnünk. Az órákon a nyelvtani hiányosságaimra is fényderült, de pótoltuk őket, Kati érthetően és komplexen elmagyarázta a legfontosabb dolgokat. Külön köszönöm a nyelvvizsgán leggyakrabban előforduló szavak gyüjteményét, nekem rengeteget segített, és köszönöm a felkészítést is.

(Zsófi, 18 éves)

"profi, pontosan tudja, hogy mire van szükséged"

Katihoz szakmai nyelvvizsga felkészítésre jártam 2 hónapig, heti 2 órában. Már 6 éve lediplomáztam, de a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam meg az oklevelet. Úgy éreztem, ez egy lehetetlen küldetés, és sose szerzem meg, de eldöntöttem, hogy nem hagyhatom veszni, meg kell csinálnom a nyelvvizsgát! Kati célirányosan a Zöld út nyelvvizsgára készített fel, jól kidolgozott tematika szerint. Nagy hangsúlyt fektetett a szóbeli felkészítésre. Mivel ez volt a leggyengébb készségem és legnagyobb félelmem, sok szituációt és grafikonelemzést csináltunk végig. Sose hittem volna, hogy 83%-ot fogok elérni a szóbeli vizsgán. :) Teljesen egyénre szabottan készít fel, ami nagy előny, profi, pontosan tudja, hogy mire van szükséged, mit várnak el a nyelvvizsgán, miben kell fejlődnöd, hogy teljesíts. Emellett őszinte, közvetlen és remek tanár. Nyilván csodák nincsenek, kell az otthoni gyakorlás, de aki komolyan veszi a felkészülést, rászánja az időt és energiát a tanulásra, és megfogadja Kati tanácsait, nem érheti meglepetés a nyelvvizsgán.

(Marianna, 26 éves)

"görcsölés nélkül jutottam el a sikeres nyelvvizsgáig"

Egy évig jártam Katihoz angol órákra  (heti 1 órában), és nagyon hálás vagyok neki, hogy segített megtalálni számomra a legmegfelelőbb nyelvvizsga típust, ami a diplomámhoz kellett; A Zöld út gazdálkodási menedzsment vizsgáját. Mindenkinek ajánlom Katit aki sikeres vizsgát szeretne tenni. Minden témakört közösen kidolgoztunk, minden lehetséges szituációt begyakoroltunk - garantáltan nem érhet meglepetés. Sok tanárhoz jártam Kati előtt de sajnos az igeidők feléig sem jutottam. Katinál viszont görcsölés nélkül jutottam el a sikeres nyelvvizsgáig. 

(Mónika, 40 éves)

"hatékonyságuk messze meghaladja bármilyen más nyelvóráét"

Elég régóta tanultam már angolul: középiskolában, ilyen-olyan nyelvtanfolyamokon, majd a főiskolán. Ezeknek nyilván volt valami hasznuk, de ha őszinte akarok lenni, képtelen voltam angolul megszólalni a leghétköznapibb témában is, az pedig teljesen lehetetlennek tűnt, hogy a diplomához szükséges nyelvvizsgát megszerezzem. Aztán Kati segítségével mégis sikerült. Néhány hónap alatt az összes vizsgán előforduló feladatot végiggyakoroltuk. Az órák nagyon jó hangulatúak, ugyanakkor a hatékonyságuk messze meghaladja bármilyen más nyelvóráét. Katit mindenkinek csak ajánlani tudom, akár nyelvvizsgázni szeretne, akár megtanulni "normálisan" beszélni angolul.

(Dudar-Csillag Szilvi)

"felkészült, határozott, kedves tanár, aki nagyon jólmagyaráz"

Nem könnyű jó tanárt találni. Én már régóta szerettem volna egy olyan igazán jó angoltanárt magamnak, aki úgy rendesen felkészít a BGF-es üzleti angol nyelvvizsgára. Katiban mindent megtaláltam, amit kerestem: felkészült, határozott, kedves tanár, aki nagyon jól magyaráz. Az órákon mindig szuperül érzetem magam, persze sokat kellett tanulni, és készülni is, de sosem kényszerből, hanem magam miatt, mert nagyon szerettem volna, hogy sikerüljön a vizsga. És mivel célirányosan olyan feladatokat csináltunk, amikre szükség volt, így hozzásegített a sikeres nyelvvizsgázáshoz. Köszönöm szépen a sok segítséget, kitartást, támogatást és a jó hangulatú kora reggeli munkaidő előtti órákat!

(Noémi, 31 éves)

"Gyakorlatias, vizsga centrikus, precíz, közvetlen és őszinte"

Mivel, a már rég aktuális gazdasági nyelvvizsgám megszerzését nem tudtam tovább halogatni, elhatároztam, hogy idén megcsinálom. De hogy álljak neki, melyik a nekem megfelelő nyelvvizsga és egyáltalán, mi az a minimális szint, amit mindenképpen tudni kell a sikeres vizsgához. Katit, egy kollégám ajánlotta és nála minden kérdésemre, megkaptam a választ. Gyakorlatias, vizsga centrikus, precíz, közvetlen és őszinte. Fel tudja mérni azt, hogy kinek milyen erősségei gyengeségei vannak és ahhoz mérten melyik vizsga típust érdemes választania. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki sikeres vizsgát szeretne tenni. (vagy ha csak egy kellemes társasága vágyik. ;)

(Bákonyi István)

"egyénre szabott, és sok lehetőség van a szóbeli feladatokra készülni"

A BGF gazdálkodási és menedzsment levelezői szakára jártam, de miután nem kaptam meg a diplomámat, mert nem volt meg a szakmai nyelvvizsgám, úgy döntöttem, hogy magántanárt keresek fel. Katit egy ismerősöm ajánlotta, aki már korábban sikeresen levizsgázott, és nála készült fel a vizsgájára. Ugyan én először a BGF szakmai vizsgáját szerettem volna letenni, Kati inkább a Zöld út vizsgát ajánlotta, mert a nyelvtan nem erősségem, és sok időt nem akartam a készülésre szánni. Úgy érzem egy óra Katinál felér egy félévvel, amit máshol a nyelvi képzéseken csoportban lehet elvégezni. Mindenképpen tudom ajánlani mindenkinek aki vizsgára készül, hogy magántanárhoz menjen, mert ég és föld a kapott képzés minősége, elsősorban azért mert egyénre szabott, és sok lehetőség van a szóbeli feladatokra készülni, amire máshol nincs mód. Kati egyébként az eddig megismert tanárokhoz képest sokkal szebben, brit akcentussal beszél, és a tudása is kiemelkedő. Végül sikeresen levizsgáztam a rengeteg tőle kapott segítségnek köszönhetően.

(Péter, 30éves)

"minden kérdésre előre begyakoroltuk, kidolgoztuk a megoldásokat"

Katihoz két csoporttársammal jártam néhány hónapig, hogy meg tudjuk szerezni a Zöld Út szakmai nyelvvizsgáját. Az órák jó hangulatban, de hatékonyan teltek. Sok hasznos információt kaptunk arról, hogy hogyan kell szakmai levelet írni, rengeteg gyakorlati példával. A szóbeli résznél külön a grafikonelemzésnél Kati logikusan végigvezette, hogy miként építsük fel az elemzést. Olyan trükköket, mintákat gyakoroltunk be, ami kizárta, hogy a vizsgán elrontsuk ezt a feladatot. Azt kell, hogy mondjam, hogy a vizsgán már nem ért nagyon meglepetés. Talán ez a felkészítésének a legnagyobb előnye, hogy minden helyzetre, minden kérdésre előre begyakoroltuk, kidolgoztuk a megoldásokat. Egyedül biztos, hogy nem sikerült volna a készülés, és így a barátaimmal még kellemesre is sikerült. Kati fesztelen hangneme, barátságos hozzáállása mindenkin amúgy is sokat oldott.

(Anikó, 24 éves)

"olyan szerkezeteket tanított meg, amik a való életben is előfordulnak"

Én három évet jártam Katihoz angolozni. Gondolom az évek számából is sejtitek, hogy mennyire szerettem hozzá járni. Elsődlegesen az tetszett a legjobban, hogy Kati rugalmasságából adódóan pillanatok alatt felvette a stílusomat, így nagyon hamar megértettük egymást, és ezáltal nem csak egy angoltanárt hanem egy jó barátot is kaptam. A stílusom alatt azt is értem, hogy úgy tudta elmagyarázni az angolt, ahogy azt a legkönnyebben megértettem. Ezenkívül Kati magabiztos angoltudása lehetővé tette azt, hogy könnyen el tudtunk szakadni a könyvek mű világától és valódi párbeszédeket tudtunk folytatni. A nyelvtani részeknél sosem féltem visszakérdezni, ha nem értettem meg valamit elsőre. Ő mindig szívesen elmagyarázta akár többször is. A nyelvtani és szóbeli részeknél mindig a hasznosságra törekedett. Ezalatt azt értem, hogy olyan szerkezeteket tanított meg, amik a való életben is előfordulnak. Erre talán nem kell jobb bizonyíték, mint az, hogy idén kint töltöttem egy kis időt Angliában és ott is megálltam a helyem. Amikor nyelvvizsgára illetve érettségire készültünk már csak a vizsgán konkrétan előforduló példákat vettük és a szóbeli témakörök kidolgozásában is nagyon sokat segített. Én nem bántam meg ezt a 3 évet, és mindenkinek csak ajánlani tudom Őt.  
 
(Németh Gergely, 19 éves)

"Célirányosan vettük át a nyelvtant és gyakoroltuk a mintakönyvben lévő feladatokat"

A Katinál felkészülni a nyelvvizsgára szerintem azért jó, mert igenis hajlandó felmérni azt, hogy az adott diák milyen szinten áll az adott nyelvből (francia v. angol). Igen, tudom, hogy nagyon sok nyelvtanár tart szintfelmérést, viszont az én tapasztalatom az volt e téren, hogy a szintfelmérés után mindenki előállt azzal, hogy jó akkor ez és ezt a kurzuskönyvet fogjuk végigvenni.... Nekem ebből hihetetlen módon elegem lett, mert semmi kedvem nem volt újból Ádámtól és Évától elkezdeni az angol tanulást, amikor tisztában voltam azzal, hogy melyek azok a nyelvtani részek, amelyeket még nem tudok használni. A Kati teljes mértékben partner volt ebben, az első pár órán felmértük a helyzetemet, s CÉLIRÁNYOSAN vettük át a nyelvtant ÉS gyakoroltuk a mintakönyvben lévő feladatokat. Tehát összefoglalva: elhatározás (igenis megcsinálom), kiválasztani hol (ajánlom az Origot), felmérni milyen szinten van a nyelvtudás, majd célirányosan tanulni ÉS gyakorolni.
A Katit mindenkinek csak ajánlani tudom, kedves aranyos, jókat lehet dumcsizni vele és ami talán a legfontosabb JÓ TANÁR!!!!!!!!!!! (Ne feledje el senki ma már olyan emberek is tanítanak nyelveket, akik itt-ott elvégeztek egy főiskolát, tanultak valahol nyelvet DE NEM NYELVTANÁROK)'

(Andi, 33 éves)

 "addig magyarázta amíg össze nem állt a kép"

Először is szeretném megemlíteni, hogy soha sem jártam különtanárhoz, semmilyen tantárgyból. De mivel az angolt választottam nyelvként érettségin és a jegyeim félévkor és évvégén a 4 tanult évem alatt egyszer sem voltak jobbak kettesnél vagy hármasnál, ezért lépnem kellett. Ismerőseim ajánlották Katit, akiről csupa jót hallottam és mivel fiatal, ezért könnyen szót ért az iskolásokkal. Ez be is igazolódott számomra az első óránkon.
Az érettségire való felkészüléskor is olyan tempóban haladtunk, ami nekem kellemes volt, ha valamit nem értettem, azt addig magyarázta amíg össze nem állt a kép. Az sem zavarta a felkészülést, sőt talán még jobban motivált, hogy egy csoportban voltam egy másik sráccal, aki nálam sokkal jobban tudott angolul. Az érettségi napján is nagyon féltem még attól, hogy mi vár rám, de ez a félelem elillant, miután láttam, hogy csak olyan feladatok vannak, amelyet mi folyamatosan gyakoroltunk. A végeredmény egy 78%-os 4es írásbeli, amely 2%-ra volt az 5östől. Bár a szóbelin rontottam pár százalékot, az érdemjegyem 4es maradt, ami számomra óriási örömöt jelentett. Ezek után pedig nem kétséges, hogyha meg akarom szerezni a nyelvvizsgát is, kihez fogok segítségül fordulni.

(Petrás András, 19 éves)

"A módszer nem kötött, mindenkinek a saját egyéni stílusához igazodik"

'Azelőtt nem nagyon jártam semmilyen különtanárhoz, de amikor legelőször találkoztunk, rögtön éreztem a szimpátiát és szerintem ez elég fontos, hogy jól is érezd magad, ne pedig frusztráltan, mint a suliban! Voltak például nyelvtani részek, amik addig nagyon homályosak voltak, de amikor a Kati elmagyarázta, tényleg normálisan felfogtam és ez meg is látszódott az elkövetkezendő angol jegyeimen is. A tanulási módszer nem kötött, mindenkinek a saját egyéni stílusához igazodik, ami máshol szerintem nem nagyon mondható el. Én nagyon élveztem az angol órákat és kicsit szomorú voltam,amikor már nem kellett járnom.'

(Nagy Renáta, 17 éves)

"sikeresen készített fel a BME nyelvvizsgára"

A Kati előtt már volt másik angol tanárom is, de elmondhatatlanul más típusú órákat tartott. Ezt lehet, hogy csak a Kati tanítványai fogják igazán megérteni, de szerintem több csoport van: a tipikus tanár (erőszakos, szigorú, ...) és a laza, rugalmas, ahova ő is tartozik. Az ilyen tanár a tanítványhoz igazítja az óráját és nem erőlteti a saját elképzeléseit másra. A legjobb dolog, hogy szinte mindenkivel tud olyan témáról beszélgetni, ami érdekli a tanítványt is. Ez azért nagyon jó, mert az angol órai erőltetett beszélgetések helyett ( Shakespeare-ről és a legújabb tudományokról) a mindennapi élet témáiról lehet beszélni. Engem sikeresen készített fel a BME nyelvvizsgára és most éppen felsőfokra készülünk. Valószínűleg Eurora megyek, de ez még nem biztos. A Cambridge nyelvvizsga is szimpatikus, de az ára miatt biztosra kell menni.

(Vermes Dóra, 17 éves)

"ha valóban kimegyünk külföldre, akkor ott tudjunk beszélgetni"

Én is nagyon féltem a nyelvvizsgától, akárcsak bárki más, de ahogy jártam a Katihoz felkészülni rá, már nem is tűnt olyan nehéznek. Átnéztük az összes feladattípust, amire számíthatok a nyelvvizsgán, átvettünk mindenféle szituációs feladatot. Voltak olyan órák, amiken a nyelvtant ismételtük át, amin csak feladatokat oldottunk meg, sőt olyan is amin végig beszélgettünk, de azt élveztem nagyon, hogy nem csak tankönyvi tételekről, hanem pl arról, hogy mit csináltam a héten, milyen pletykák vannak a suliban, mindezt angolul, így egyben gyakoroltuk a nyelvet, de közben nagyon élveztem is. Szerintem az ilyen beszélgetések azért voltak fontosak, mert az életben az angoltudás nem annyiból áll, hogy megírjunk egy hivatalos levelet, vagy megoldjunk egy bonyolult nyelvtani feladatot, hanem hogy ha valóban kimegyünk külföldre, akkor el tudjunk beszélgetni, elintézni a dolgainkat, tudjunk élni ott.. és a Kati erre is felkészített:)

(Forrai Virág, 17 éves)

 

Melyik angol nyelvvizsgát válaszd?

Tippek a szóbelihez

Személyes vélemények, tapasztalatok a nyelvvizsgákról

Referenciák

Főoldal

ANGOL ÉS FRANCIA NYELVTANÁR ZUGLÓBAN

Távoktatás messengeren vagy Skype-on!
2019 óta bevált online tanórák!

katalin.kertai@gmail.com

06 30 470 9958

 

www.angolelokeszito.sokoldal.hu